Υπευθυνοι Προγράμματος

 • Μαρία – Ισμήνη Κερώση

  Μαρία – Ισμήνη Κερώση

  Ψυχολόγος
  Βιογραφικό →
 • Γεώργιος Σταθάκης

  Γεώργιος Σταθάκης
  Ψυχολόγος

  Βιογραφικό →

Περιγραφή

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος των διοργανωτών του «καφέ για φροντιστές» είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωσή τους για τη συνέχεια.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα παρέχεται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των φροντιστών, με στόχο να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να τους στηρίξει ψυχολογικά, συνδυάζοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση των φροντιστών με διαλείμματα για καφέ και ευχάριστες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα, πέραν των εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει και ευχάριστες δραστηριότητες όπως ασκήσεις χαλάρωσης, χειροτεχνίες, χορό, μουσική, καραόκε, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α χάρη στις οποίες έχουν δοθεί ευκαιρίες για ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των φροντιστών.

Στόχος

Στις συναντήσεις αυτές, οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας με διαφορετική θεματολογία σε κάθε συνάντηση όπως προβλήματα συμπεριφοράς των ασθενών,μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, τρόποι μείωσης της επιβάρυνσης του φροντιστή, φροντίδα του ασθενή, νομοθεσία και ασφαλιστικά ζητήματα κ.α.

Δήλωσε συμμετοχή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 82 35 050, 210 82 35 620

Πότε :

Πού : Κέντρο Alzheimer // Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη

Κόστος : Δωρεάν όπως όλες οι υπηρεσίες μας

Ρωτήστε μας αν έχετε κάποια απορία

  Ονοματεπώνυμο

  Email

  Θέμα

  Μήνυμα