Ιατρεία Μνήμης

Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της εταιρείας εξετάζονται άτομα άνω των 50 ετών με σκοπό είτε τον προληπτικό έλεγχο είτε την αξιόπιστη ανίχνευση της έκπτωσης μνήμης και των υπόλοιπων νοητικών λειτουργιών.

Νευροψυχολογικός Ελεγχος

Ο νευροψυχολογικός έλεγχος, γίνεται μέσα από σταθμισμένες δοκιμασίες και ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της νοητικής, λειτουργικής και συναισθηματικής κατάστασης του εξεταζόμενου.

Ατομική Συμβουλευτική Φροντιστών

Ατομικές συνεδρίες με φροντιστές ασθενών που πάσχουν από άνοια.

Προγράμματα Εργοθεραπείας

Ομάδες εργοθεραπείας ασθενών με άνοια

Πρόκειται για ομαδικές συνεδρίες από εξειδικευμένους εργοθεραπευτές, με στόχο την διατήρηση του γνωστικού όσο και του λειτουργικού επιπέδου των συμμετεχόντων, καθώς και την άμβλυνση των πιθανώς εμφανιζόμενων διαταραχών συμπεριφοράς.

Κλινική βραχείας νοσηλείας για ηλικιωμένους με άνοια

Πρόκειται για την πρώτη κλινική Βραχείας Νοσηλείας για τη νόσο του Alzheimer που υπάρχει στη χώρα μας.

Ομάδα Συναισθηματικών Διαταραχών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με συναισθηματικές διαταραχές.

Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα Για Το Stress Των Φροντιστών

Quis autem vel eum iriure dolor in…

Κοινωνική Υπηρεσία

Ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική στήριξη στους φροντιστές για κάθε κοινωνικό τους πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας καταστάσεων κλονισμού σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ομάδες Ασφαλούς Οδήγησης

έχουνς ως στόχο τη διατήρηση των ήδη κεκτημένων δεξιοτήτων στην οδήγηση, των μελών που συμμετέχουν.

Έρευνα

Παγκοσμίως, οι επιστήμονες κάνουν σπουδαία βήματα στον εντοπισμό πιθανών νέων τρόπων για να βοηθήσουν στη διάγνωση, τη θεραπεία και ακόμη και την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και των άλλων μορφών άνοιας.

Ομάδα Αναμνήσεων

Οι Ομάδες Αναμνήσεων αποτελούν επίσης μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία συντονίζεται από ψυχολόγο και απευθύνεται σε ασθενείς με ήπια προβλήματα μνήμης.

Ομάδες Γυμαναστικής για ηλικιωμένα άτομα

Ομάδες Γυμαναστικής για ηλικιωμένα άτομα

Μουσικοθεραπεία

Η μουσικοθεραπεύτρια κα Μαρίζα Νειάδα και η ομάδα του οργανισμού “Music Therapy Without Borders” είναι υπεύθυνοι του προγράμματος, οπου συμμετέχοντας άλλαζουν ρόλο με αποτέλεσμα να εκφραστούν συναισθήματα και να γίνουν όλοι ένα, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, απολαμβάνοντας αυτή τη νέα μελωδική εμπειρία και τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής.

Εκπαιδευτικά Ραντεβού για την Πρόληψη

Η άνοια θεωρείται από πολλούς αναπόφευκτο επακόλουθο της γήρανσης, όμως αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη. Στα ατομικά ρβ θα σας συμβουλέψουμε για το πως μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας.

160 PLUS

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία “Ο Νέστωρ”, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρέχει το Πρόγραμμα «160plus», το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2016 και θα έχει διάρκεια 2 χρόνια. Στόχος είναι να ωφεληθούν 160 και περισσότερες οικογένειες του Δήμου Αθηναίων από ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών

↑ TOP   |   VIEW FULL LIST →